Fyllon Complex

linee-fyllon

ΥΓΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΛΙΠΑΣΜΑ ΕΚ ΜΕ ΒΑΣΗ Ασβέστιο-Σύμπλοκο ασβεστίου (Λιγνοσουλφονικό αμμώνιο) Οξείδιο του ασβεστίου διαλυτό σε νερό 15%

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Fyllon Complex Ca είναι μια χημική σύνθεση υψηλής τεχνολογίας, καθώς χρησιμοποιεί έναν οργανικό παράγοντα συμπλοκοποίησης ιδιαίτερα αποτελεσματικό (ΛΙΓΝΙΝΟΣΟΥΛΦΟΝΙΚΟ) επιτρέποντας μια πραγματική “χηλικοποίηση” του ασβεστίου.

Το Fyllon Complex Ca αναπτύχθηκε για να χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία και την πρόληψη των ασθενειών που προκαλούνται λόγω της ανεπάρκειας ασβεστίου. Το ασβέστιο στα φυτά ρυθμίζει πολλές σημαντικές λειτουργίες: παρεμβαίνει στην εξουδετέρωση των οργανικών οξέων, ρυθμίζει την κυτταρική διαπερατότητα, ρυθμίζει την ελαστικότητα των κυττάρων, ενεργοποιεί μια σειρά από ένζυμα και αλληλεπιδρά με τις φυτοορμόνες.

Οι θεραπείες με LIGNICOMPLEX Ca έχουν θετική επίδραση στην ισορροπία του νερού των φυτικών ιστών και στην διατηρησιμότητα στο ράφι (διάρκεια ζωής), των φρούτων και των λουλουδιών, μειώνοντας τη συχνότητα της σήψης μετά την συγκομιδή.

ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ

Το Fyllon Complex Ca είναι με τα συμβατικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη γεωργία. Συνιστάται να μην το χρησιμοποιήσετε με προϊόντα που περιέχουν θειικά άλατα, φωσφορικά άλατα (εκτός από φωσφορική ουρία), ορυκτέλαια ή σε μείγμα με προϊόντα αλκαλικής αντίδρασης. Βάλτε το προϊόν στον διανομέα όταν περιέχει περίπου το μισό του διαλύματος που προτίθεστε να παρασκευάσετε, η ανάδευση ευνοεί την ανάμιξη.

Κατά την παρασκευή του μείγματος πάρτε υπόψη την αγωγιμότητα του νερού και τη θερμοκρασία του, κανονίζοντας τις δόσεις που θα χρησιμοποιήσετε

ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κηπευτικά (ντομάτα, πατάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, κολοκύθι, πεπόνι, κλπ)

150- 200 ml/100 lt νερού

Από το δέσιμο του καρπού μέχρι το τέλος της ανάπτυξης

Εφαρμογή στο φύλλωμα σε κανονικές ποσότητες.

Φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, αντίδι, σέσκουλο, κ.λπ.).

150- 200 ml/100 lt νερού

Από τα πρώτα στάδια μέχρι την πλήρη ανάπτυξη

Φρούτα 200- 250 ml/100 lt νερού

Από την ανάπτυξη μέχρι πριν τον χρωματισμό

Εσπεριδοειδή 200- 250 ml/100 lt νερού

Μετά την ανθοφορία μέχρι και την συγκομιδή

Μηλιά, Αχλαδιά 150- 250 ml/100 lt νερού

Από το δέσιμο του καρπού μέχρι το τέλος της ανάπτυξης/πριν τον χρωματισμό

Πυρηνόκαρπα (ροδακινιά, βερικοκιά, κερασιά, δαμασκηνιά, κ.λπ.).

150- 200 ml/100 lt νερού

Από το δέσιμο του καρπού μέχρι πριν τον χρωματισμό

Αμπέλι 150- 200 ml/100 lt νερού

Από ρώγα σε μέγεθος κόκκου πιπεριού μέχρι τον χρωματισμό

Ακτινίδια 100-150 ml/100 lt νερού

Από το δέσιμο του καρπού μέχρι το τέλος της ανάπτυξης

Ελαιόδεντρο 200- 250 ml/100 lt νερού

Από καρπό σε ανάπτυξη μέχρι την σκλήρυνση του πυρήνα

Φράουλες, μικρά φρούτα 100-150 ml/100 lt νερού

Από το δέσιμο του καρπού μέχρι το τέλος της ανάπτυξης

Φυτώρια φρούτων 150- 250 ml/100 lt νερού

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου σε περίπτωση ελλείψεων θρεπτικών στοιχείων

Διακοσμητικά 150- 200 ml/100 lt νερού

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου σε περίπτωση ελλείψεων θρεπτικών στοιχείων

Κηπευτικά (ντομάτα, πατάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, κολοκύθι, πεπόνι, κ.λπ.).

20-25 l/1000 τμ

Από το δέσιμο του καρπού μέχρι το τέλος της ανάπτυξης

Εφαρμογή με υδρολίπανση

Φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, αντίδι, σέσκουλο, κ.λπ.

20-25 l/1000 τμ

Από τα πρώτα στάδια μέχρι την πλήρη ανάπτυξη

Φρούτα 25-30 l/1000 τμ

Από την ανάπτυξη μέχρι πριν τον χρωματισμό

Εσπεριδοειδή 25-35 l/1000 τμ

Μετά την ανθοφορία μέχρι και την συγκομιδή

Μηλιά, Αχλαδιά 30-35 l/1000 τμ

Από το δέσιμο του καρπού μέχρι το τέλος της ανάπτυξης/πριν τον χρωματισμό

Πυρηνόκαρπα 20-25 l/1000 τμ

Από το δέσιμο του καρπού μέχρι πριν τον χρωματισμό

Αμπέλι 25-30 l/1000 τμ

Από ρώγα σε μέγεθος κόκκου πιπεριού μέχρι τον χρωματισμό

 

ΣΥΝΘΕΣΗ (% Β/ Β)

Οξείδιο του ασβεστίου (CaO) διαλυτό σε νερό 15%
Οξείδιο του ασβεστίου (CaO) σύμπλοκο 12%
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ: Φιάλη 1 l,  Μπιτόνι των 5 l και 25 l