Fyllon Ca

linee-fyllon

ΥΓΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΛΙΠΑΣΜΑ ΕΚ – Διάλυμα λιπασμάτων NP (CaO) 3-20 (6) με χαμηλή περιεκτικότητα σε χλώριο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Fyllon Ca καθιστά τόσο το ασβέστιο όσο και τον Φώσφορο εξαιρετικά αφομοιώσιμα από το φυτό, στο οποίο μεταφέρονται στην άνοδο και την κάθοδο, έτσι ώστε όλη βλάστηση να δέχεται την ευεργετική επίδραση του προϊόντος. Το Fyllon Ca έχει μια ισχυρή επιρροή στη βλάστηση, ευνοώντας επίσης και την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος που χρειάζεται ασβέστιο, την ανάπτυξη των φρούτων την υφή και την διάρκεια ζωής μετά τη συγκομιδή. Το ασβέστιο στα φυτά ρυθμίζει πολλές σημαντικές λειτουργίες: παρεμβαίνει στην εξουδετέρωση των οργανικών οξέων, ρυθμίζει την κυτταρική διαπερατότητα, ρυθμίζει την ελαστικότητα των κυττάρων, ενεργοποιεί μια σειρά από ένζυμα και αλληλεπιδρά με τις φυτοορμόνες.

ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ

Το Fyllon Ca είναι γενικά συμβατό με τα συνήθη προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη γεωργία. Συνιστάται να μην το χρησιμοποιήσετε με ορυκτέλαια σε μείγμα με προϊόντα με βάση χαλκού ή με προϊόντα αλκαλικής αντίδρασης. Στην περίπτωση μειγμάτων με άλλα σκευάσματα του εμπορίου, είναι σκόπιμο, την πρώτη φορά να κάνετε δοκιμές σε μικρές επιφάνειες. Βάλτε το προϊόν στον διανομέα όταν περιέχει περίπου το μισό του διαλύματος που προτίθεστε να παρασκευάσετε, η ανάδευση ευνοεί την ανάμιξη. Κατά την παρασκευή του μείγματος πάρτε υπόψη την αγωγιμότητα του νερού και τη θερμοκρασία του, κανονίζοντας τις δόσεις που θα χρησιμοποιήσετε.

ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

 

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κηπευτικά (ντομάτα, πατάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, κολοκύθι, πεπόνι, κ.λπ.).

150- 180 ml/100 lt νερού

Από το δέσιμο του καρπού μέχρι πριν την ωρίμανση

Φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, αντίδι, σέσκουλο, μάραθο κ.λπ.).

150- 200 ml/100 lt νερού Από τα πρώτα στάδια
Πατάτα, κρεμμύδι 0,15-0,2 l/1000 τμ

Από τα πρώτα στάδια της καλλιέργειας, παραφυάδες (πατάτα)

Φρούτα 150- 200 ml/100 lt νερού

Από τον νέο βλαστικό κύκλο μέχρι και μετά την καρπόδεση

Εσπεριδοειδή 200- 250 ml/100 lt νερού

Από τον νέο βλαστικό κύκλο μέχρι και μετά την καρπόδεση

Μηλιά, Αχλαδιά 200- 250 ml/100 lt νερού

Από το δέσιμο του καρπού μέχρι 30 ημέρες πριν την συγκομιδή

Ροδακινιά, Βερικοκιά 200- 250 ml/100 lt νερού

Από την εμφάνιση του καρπού μέχρι την σκλήρυνση του πυρήνα

Κερασιά, δαμασκηνιά 150- 200 ml/100 lt νερού

Από την εμφάνιση του καρπού μέχρι την σκλήρυνση του πυρήνα

Αμπέλι 200- 250 ml/100 lt νερού

Από ρώγα σε μέγεθος κόκκου πιπεριού μέχρι πριν τον χρωματισμό

Ακτινίδια 200- 300 ml/100 lt νερού

Από τον νέο βλαστικό κύκλο μέχρι το δέσιμο του καρπού

Ελαιόδεντρο 200- 300 ml/100 lt νερού

Από τον νέο βλαστικό κύκλο μέχρι πριν τον χρωματισμό

Φράουλες, μικρά φρούτα 200- 250 ml/100 lt νερού

Από το δέσιμο του καρπού μέχρι πριν την ωρίμανση

Φυτώρια φρούτων 200- 250 ml/100 lt νερού

Από τις εαρινές φάσεις μέχρι το τέλος του κύκλου

Διακοσμητικά 150- 180 ml/100 lt νερού
Βιομηχανική ντομάτα 0,15-0,2 l/1000 τμ

Από ανεπτυγμένα φυτά μέχρι 30 ημέρες από την συγκομιδή

ΣΥΝΘΕΣΗ (% Β/ Β)

Ολικό άζωτο (Ν)

εκ του οποίου Ουρικό Άζωτο

3%

3%

Φωσφορικός ανυδρίτης (P2O5 ) διαλυτός σε ανόργανα οξέα 20%
Οξείδιο του ασβεστίου (CaO) διαλυτό στο νερό 6%
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ: Φιάλη 1 l,  Μπιτόνι των 5 l και 25 l