AZO-CAL 2M

linee-fyllon

ΥΓΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΛΙΠΑΣΜΑ ΕΚ 

Διάλυμα νιτρικού ασβεστίου Ν (CaO-MgO). Με Μολυβδαίνιο (Μο) 8 (10-4).

ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Το ασβέστιο είναι ένα βασικό συστατικό των κυτταρικών τοιχωμάτων, για το λόγο αυτό είναι άμεσα υπεύθυνο για την υφή του φρούτου. Η παροχή ασβεστίου στα φυτά αυξάνει την μηχανική αντοχή των ιστών λόγω στήριξης και ενίσχυσης, αυξάνει την παραγωγικότητα των καρπών και αυξάνει την διάρκεια ζωής μετά την συγκομιδή.

Το μαγνήσιο είναι ένας σημαντικός ενεργοποιητής ενζύμων σε επίπεδο αναπνοής και φωτοσύνθεσης. Είναι το κεντρικό άτομο του μορίου της χλωροφύλλης και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη φωτοσύνθεση, κατευθύνει επίσης τον σχηματισμό σακχάρων, πρωτεϊνών, λιπών και βιταμινών. Μεταφέρει στο εσωτερικό των φυτών τον φώσφορο (οι δράσεις τους είναι συνεργιστικές).

ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ

Το AZO-CAL 2M είναι γενικά συμβατό με τα συνήθη προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη γεωργία. Συνιστάται να μην το χρησιμοποιήσετε με προϊόντα που περιέχουν θειικά άλατα, φωσφορικά άλατα (εκτός από φωσφορική ουρία), ορυκτέλαια ή σε μείγμα με προϊόντα αλκαλικής αντίδρασης. Βάλτε το προϊόν στον διανομέα όταν περιέχει περίπου το μισό του διαλύματος που προτίθεστε να παρασκευάσετε, η ανάδευση ευνοεί την ανάμιξη.

Κατά την παρασκευή του μείγματος πάρτε υπόψη την αγωγιμότητα του νερού και τη θερμοκρασία του, κανονίζοντας τις δόσεις που θα χρησιμοποιήσετε.

ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΟΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Εφαρμογή στο φύλλωμα σε κανονικές ποσότητες.
Κηπευτικά (ντομάτα, πατάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, κολοκύθι, πεπόνι, κ.λπ.). 300-350 g/100 lt νερού Από το δέσιμο του καρπού μέχρι το τέλος της ανάπτυξης
Φυλλώδη λαχανικά

(μαρούλι, αντίδι, σέσκουλο, κ.λπ.).

250-350 g/100 lt νερού Από τα πρώτα στάδια μέχρι την πλήρη ανάπτυξη
Φρούτα 250-350 g/100 lt νερού Από την ανάπτυξη μέχρι πριν τον χρωματισμό
Εσπεριδοειδή 300-350 g/100 lt νερού Μετά την ανθοφορία μέχρι και την συγκομιδή
Μηλιά, Αχλαδιά 300-350 g/100 lt νερού Από το δέσιμο του καρπού μέχρι το τέλος της ανάπτυξης/πριν τον χρωματισμό
Ροδακινιά, Βερικοκιά 250-350 g/100 lt νερού Από το δέσιμο του καρπού μέχρι πριν τον χρωματισμό
Κερασιά, δαμασκηνιά 250-300 g/100 lt νερού Από το δέσιμο του καρπού μέχρι πριν τον χρωματισμό
Αμπέλι 300-350 g/100 lt νερού Από ρώγα σε μέγεθος κόκκου πιπεριού μέχρι τον χρωματισμό
Ακτινίδια 250-300 g/100 lt νερού Από το δέσιμο του καρπού μέχρι το τέλος της ανάπτυξης
Ελαιόδεντρο 300-350 g/100 lt νερού Από καρπό σε ανάπτυξη μέχρι την σκλήρυνση του πυρήνα
Φράουλες, μικρά φρούτα 250-300 g/100 lt νερού Από το δέσιμο του καρπού μέχρι το τέλος της ανάπτυξης
Φυτώρια φρούτων 250-300 g/100 lt νερού Καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου σε περίπτωση ελλείψεων θρεπτικών στοιχείων
διακοσμητικά 250-300 g/100 lt νερού Καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου σε περίπτωση ελλείψεων θρεπτικών στοιχείων

azo-cal-pinakas

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ: Μπιτόνι  25 l , Δεξαμενή 1200 kg.